Profile



Tagboard

   

Calendar

<< February 2021 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28


Links






fReNs:
Abah
Abg Long
Adreen
Alon (Bloggin frm Jail)
Amyerik
Ariel
Azmie
Bluehippo
Bradz
Carrotsusu
Chunli
Dhira
Dreamfight3r
Juita
Legolas Ninja
Maya
Mfsafavi
Nabora
Nana
Necro
Nizam Zakaria
Nokai
Pak Adib
Pak Di
Pak Long
Putri Hero
Remifasola
Rumizu
Sangap
ScattieGila
sL3
Sultanmuzaffar
Tudungbiru
Underhill
Vision
Vizier
Wawa
Whooz
Winterwish
Yusairi
Zalwa

sKooL's THinGy:
SMK Assunta
Assunta Alumni
Skool details
Skool notes
Skool news

FaVouRiTes:

AnimeNfo
Pictures
frenster
One Piece Manga

LiNkS :
Bincang.net
Golden Screen Cinema
Infokampus
ITTutor.net
Jiwang.org
Jobstreet
Kakiseni.com
Malaypark.com
Relakzs
Sekampung
Tanjong Golden Village
Weblog Center

nak bubuh link?






The Slam Dunk I.Q. Test

Uh-oh! Dr. T's tutoring Sakuragi right now!

Are you Dr. T himself???
You know your SD! I'd give you...
hmmm, say 99%. ^_^;
(Pardon me, but I get
the 100% for creating
this test in the first place.)



Counter
Ionic Breeze

Listed on Blogwise










If you want to be updated on this weblog Enter your email here:
rss feed


Credits

Layout: Marianne
Picture: Stock.XCHNG
BLOGDRIVE
TEMPLATES
Blogdrive

Tuesday, September 06, 2005
Lagi satu




Posted by fa|thz|LeR at 10:55 pm
Comments (6)



Sunday, September 04, 2005
Lagi sekali?


Oh, maka dengan ini, aku sekali lagi telah buat lagi satu blog. Haha. Cuma yg ni aku takde masa nak melayan sgt. Link pun baru satu je aku letak. Ada masa baru aku tambah. Aku suka la kat situ sebab die wordpress kan. Cam cincai giler la mencari sumer. Template pun aku amik sebijik sebijik. Tak tukar gambar sumer. Sebab; malas. Ahahaha. Tapi cam perlu ke aku letak linknya di sini? Ahahaha. Cam takde sapa baca je. Sapa nak bgtau la. Nanti aku kasi. Hehe.


Posted by fa|thz|LeR at 12:31 am
Comments (2)



Monday, August 29, 2005
A Weekend pt 2


At last. Alhamdulillah. Everything goes well. Aku ngan Ayu gerak gi rumah Zaliza hari Jumaat. Kira malam la. Kitorang sampai dalam pukul 12 lebeh. Lambat sebab aku bawak Ma gi KLCC Aquaria, pastu si Ayu g amik kakak die dr KLIA. Pastu dah siap siap sumer baru la pegi rumah Zaliza. Pastu bila sampai, kitorang borak borak. Just four of us. Aku, Zaliza, Ayu n Liza. Aku sambil buat esemen la borak borak. Pukul 3 lebeh derang tdo. Aku pukul 4 lebeh kot. Sebab buat esemen kan.

Pastu esok paginya bangun pukul 9 lebeh. Siap siap sumer, gi Giant mana ntah. Pergi kitorang tau. Balik kitorang tatau. Ahahaha. Sebabnya si tukang tunjuk jalan ada hal. So kitorang redah sendiri. Satu jam baru sampai rumah. Ahaha. Itupun lepas amik si tukang tunjuk jalan. Sampai rumah dekat pukul 3 camtu. Sangat panas, so aku pun mandi. Aku buat esemen. Bebudak ni dok prepare the food tuk majlis babi beratur (bbq) malam nanti. So, aku penat buat esemen, aku amik kamera dok snap sana, snap sini. Pastu derang dok bising bising, aku sambung buat esemen. Pastu Ida datang. Lama tak jumpa. Pastu petang sikit die balik.

Nak Manghrib camtu dok kemas kemas. Lepas Maghrib, aku pun bersiap siap la. Bukan siap g mana pun. Siap jadi tukang kipas. Hahaha. Ye la, bebudak tu dah prepare, aku ler lak amik turn di waktu malam. Hehehe. It took about setengah jam tuk nyalakan the charcoal. Then, mula la operasi mengipas. Hahaha. Pastu si Ummi sampai dan bawak kek. Pastu si Taksiah n Niza dtg pun bawak kek which is written makan time. Comel sangat. Ahahahhaa. Si Taksiah bawak adik die yg kecik. Derang ni dok berebut rebut. Hahaha.

Pastu makan makan, then 10 somethin, Taksiah berserta adik dan Niza pun blah sebab Niza kejar komuter. Then kitorang just lepak saja la. Sampai la pukul brapa tak pasti. We were talking, eating, snapping a pictures, yeaa, it was really relaxing. Dan aku pun cam tak sedar diri je ada esemen. Ahahahaha. Pastu kemas kemas. Rasanya abis kemas sumer almost at 2 kot. Bebudak ni tengok la House of Wax. Tapi aku tk tengok habis dan terus terlena. Ehehehe.

Esoknya, bangun pukul brapa ntah, 9 somethin kot. We were just lepaking at home. Aku buat esemen, errr, not actually la. Sambil tengok cd. Ahahahaha. Dok layan citer hantu. Pastu cam lepas Maghrib kemas kemas barang, dan g makan kat kedai berhampiran. Balik rumah sumer, hantar Liza dan Ayu. Sampai rumah pukul 12 lebeh. And I am exhausted to continue my work. Buleh stay up sampai pukul 3 lebeh je. Pastu terus tertido. Hari ni kelam kabut buat esemen. Hahaha. Shouldn't do that anymore. Anyway, it is the best weekend for four of us. And I really glad that everything goes well. Alhamdulillah. =)

Image hosted by Photobucket.com


Posted by fa|thz|LeR at 11:38 pm
Comments (2)



Friday, August 26, 2005
A weekend


Member dah nak balik Scotland. Sob sob. So it is almost the end. Huhuhu. Nak balik dah. Huhu. So, we thought of spending this weekend together. The four of us. We thought of going to PD. Tapi tak jadi kot. Ish, kalau gi PD, buleh la gi Seremban. Takpun suruh je manusia dari Seremban tu dtg ke PD. Tapi huhu. Takpelah. Nanti la call. Ngeh ngeh ngeh. Oh sedey sedey. Few more days jeee. Huhuhu.


Posted by fa|thz|LeR at 05:41 pm
Comments (3)



Monday, August 22, 2005
Hohoho


Hari ni ada la kenduri kat Cheras. Cam dua pupu ngan aku kot. Sebab maknya tu sepupu mak aku. Kira dua pupu la ngan aku. Pastu patutnya aku pegi. Tapi sebab cam ayah aku pegi di mana aku takyah drive, dan sungguh la malas giler kaw kaw nak kuar rumah, so aku pun decide takmo pegi. Lepak rumah aa sambil online, tgk tgk manga, tgk anime sesikit, chat, waaaah, cam giler best. Wahahahaha. Giler best aa dok rumah. Sebab most of the time, aku jarang dapat lepak rumah ngan begitu best. Tambahan lagi xde org. Besst betul. Ehehhee. Mak, Abah, Adik ngan Nenek gi kenduri. Adik aku yg laki kuar g mana ntah. Pak Usu g rumah adik ipar dia kat Puchong.

Pastu nak dekat pukul 5 camtu, aku nak tengok TV aa kununnya. Pastu baru bukak, mak dah balik dari kenduri. Pastu lepak lepak. Sampai la malam. Nak dekat pukul 9 lak, Pak Usu pun sampai dari Puchong. Pastu cam 10 minit selepas itu Pak Lang lak datang. Aku cam waaaaah. Bestnya. Ahahahaha. Cam kat kampung lak rasanya. Ahahaha. Sebab Pak Lang pun memang dtg tuk kenduri tu. Tak sangka la singgah rumah kitorang sebelum balik. Pastu rumah aku cam jadi sunguh la riuh. Dan bebudak bising la. Jap lagi gaduh la. Itu la ini la. Adoi la. Dan tetiba jugak aku menjadi sangat sibuk. Ahahaha. Pastu Pak Lang pasang la video cam kenduri kawen tadi. Dapat gak aku tengok muka si Nora walaupun tak pegi. Meriah je nampak. Hehe. Moga bahagia ke cucu cicit. Hehe.

Pastu dok sibuk sibuk siapkan makanan. Sempat la sembang ngan Mak Lang kejap. Cam lama giler tak sembang. Pastu cam Mak Usu citer la sesat sana sini semalam. Sebab aku tak ikut kot. Selalu aku ikut je die nak gi niaga tu. Sebab semalam aku ada hal, takleh nak ikut. Sian lak aku dengar citer Mak Usu aku. Pak Usu pun tengok asik baring je. Penat kot asik drive je. Selalu sampai sini aku yg tolong drive. Huhu. Sorry la Pak Usu, lambat bgtau la nak datang. Kalau tak buleh tukar jadual dan sanggup je jadi drebar. Takpe. Lenkali masih ada. Hehe. Pastu dah makan malam, lepak jap, Pak Lang pun beransur la. Sebab esok nak kerja. Pastu Pak Usu pulak gerak.

Adik ikut g balik kampung. Itu pun memalu masa memula. Apa la. Balik je la. Cuti kan. Kalau ikutkan, aku pun nak balik cuti cuti. Ahahaha. Patut aa aku rapat ngan pakcik ngan makcik aku. Sebab aku rajin melawat derang di masa cuti kot. Patut aa derang sayang aku. Ayat perasan nieh. Ahahahahaha. Tapi, duduk di rumah mereka bermakna aku makan banyak. Ahahaha. Yg masa aku dok rumah Pak Lang dulu tu, siap citer ngan aku lagi camne derang bercinta masa muda muda. Ahahahaha. Tapi itu Pak Lang la yg bercerita. Masa tu jalan jem kitorang nak g mana ntah.

Oh oh, bila la aku buleh ada cuti dan melepak di rumah Pak Usu dan Pak Lang lagi nieh. Ish la, esok abah balik kampung tengok Ayah Angah sakit. Kalau bukan sebab aku dah ponteng kelas, dah lama aku ikut abah balik. Adoi la. Papepung, today is the best Ahad. Ngan kazen aku yg kecik sumer datang. Jumpa Pak Lang, Mak Lang, Pak Usu n Mak Usu dan jugak Nenek. Oh oh, si Adan yg kiut pun datang jugak. Berkenan giler aku ngan dia. Ahahaha. Kalau la aku muda sikit, ahahahahaha. Oh, another busy week.


Posted by fa|thz|LeR at 12:54 am
What?



Sunday, August 21, 2005
Shah Alam City Centre


Tadi aku gi la jejalan kat Shah Alam. Cam dah lama tak pusing pusing Shah Alam. Kebetulan lak nenek ngan Pak Usu datang. So bawak la nenek g jejalan. Die pun nak cari tudung. Pastu nak singgah kompleks tu, baru la perasan Shah Alam City Centre (SACC) dah dibukak. Bangunan tu dari luar memang la warna warni. Pastu cam rasa teruja giler kan nak masuk. Ahahhaa. So, kitorang pun masuk la. Tapi jalan floor bawah je. Tak naik atas pun. Sebab eskalator tu tak idup. Nenek pun bukan larat nak menapak kan.

Kat floor bawah tu ada la clown tgh buat belon sumer. Pastu ada aa nampak Nandos. Macam menarik giler. Ahahaha. Kenny Rogers takde ke aaa. Pastu ada la nampak Vincci dah bukak dan seperti biasa memang la ramai orang. Ada Primavera gak. Betul ke ni aku eja. Haha. Pastu nampak la kedai yg masih under renovation. Tapi leh tau kedai apa sebab dinding luar die tu letak nama kedai. Ada banyak aa, tapi aku cuma ingat Guess sahaja. Ahahaha. Pastu ada lagi MPH aku nampak kat floor atas. Tapi tak sempat nak pi. Tunggu hujung bulan la pergi ke situ sekali lagi. Cam aku rasa cinema takde je. Huhuhu. Lagipun skang banyak kedai yg kosong. Maybe bulan depan hidup la sikit kot.

Oh oh, cuma ada beberapa hari lagi je ke 9hb September. Sob sob sob. And it will be incomplete agaaaaain. Huhuhuhuhuhu. That is soooo sad.


Posted by fa|thz|LeR at 12:50 am
What?



Next Page